Известие

Collapse
No announcement yet.

Различен размер зимни гуми-възможно ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
    и 195/65/15 са перфектните гуми особено за зимата.
    И НЕ ОПИРАТ!
    разликата в диаметъра примерно с 205/55/16 е 3мм
    Примерно точно 27 мм между описаните от теб размери.(височина на гумата112,75мм срещу 126,75мм)

Колега въздържай се моля от подвеждащи коментари. Не е необходимо да се изказваш на всяка цена.
    Last edited by fiore; d.m.y г., 10:04.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Моите уважения, fiore, но разликата в диаметрите между 195/65/15 и 205/55/16 е точно 3мм, като 15-цоловата гума е по-голяма! 635 срещу 632мм. Това е поне според електронните калкулатори за размери и съвместимости на гумите. Въпреки това, за някои автомобили тези 3мм явно са от значение. В повечето случаи обаче, е все тая.
      Размерът, който си посочил, е височината на самата гума, без да се взима под внимание размерът на джантата. Именно заради него е добре да се подбират джанти с по-малък диаметър за зимата - за да остане по-дебел "слой" за гумата, получавайки същият (или близък) диаметър на колелото.

Comment

сори, не прочетох че става въпрос за 15" и 16". Естественно че 27-25,4=1.6мм. Тогава дори не говорим за разлика
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

Колеги, разлика от 5 мм се получава като се изтърка грайфера. Чак толкова да се цепи милиметъра няма смисъл.

Comment

И на мен нищо никъде не опира със 195/65/15, хем ми дават максимум 185/65 за 15-ки
            147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Благодаря Ви много.Сложих гумите,предните са 185/65/15 а задните 195/65/15.за сега не ми е опирало никаде,всичко е 6+,уредих зимата и съм много доволен.А и с 195 отзад ми изглежда мн готино.Благодаря Ви още веднъж!
              Last edited by leanlow; d.m.y г., 15:02.

Comment

Колега leanlow извинявай че ти ползвам темата, но искам съвет пак за гумите. Гумите на 156-цата ми са 205/60/15 4-те и понеже ми се иска да сложа 2 зимни отпред за жалост употребявани, а немога да намеря точния размер, какъв размер ще е подходящ.Гледам и във форума никой не продава такива гуми. Дайте съвет.Поздрави.
                Alfa 156, 2.0 TS
                VW Vento 1.8- Бившата
                Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

По паспорт трябва да са 185/65/15. Ако няма да слагаш вериги и си сигурен, че няма да ти опира, може и 195/65/15

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
                    По паспорт трябва да са 185/65/15. Ако няма да слагаш вериги и си сигурен, че няма да ти опира, може и 195/65/15
                    Благодаря колега, ще търся дано намеря нещо че дават да се разваля времето.
                    Alfa 156, 2.0 TS
                    VW Vento 1.8- Бившата
                    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Ето това е един калкулатор за съвместимостта на гумите!
                      http://www.kamortires.com/calculator.php?lang=bg
                      За 156 както каза Panchev дават 185/65/15 и като се калкулира излизат други варианти които пасват.
                      Аз лично съм с 205/50/17-зимни отпред и 225/45/17-летни отзад.
                      Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

Working...
                      X